Benvinguts a l'anhel

Anhel va néixer el novembre de 2005 a Igualada. El taller i la botiga comparteixen un sol espai, creant així un ambient molt especial. Aposta per la joieria d’autor, per una joieria plena disseny i creativitat on les peces, partint d’una visió contemporània donen a els objectes una nova forma i funció, agafant així una nova identitat.

Unes peces que son una clara manifestació artística plenes de valors i d’expressivitat. La joies i els sentiments tenen un gran vincle que els uneix, Anhel ens ofereix joies que són alguna cosa més que una joia.

joies anhel

Una mica d'història

Des de les civilitzacions més antigues trobem que l'home té la necessitat de decorar-se, les troballes d'unes petxines a la cova de Blombos a l'actual Sudafrica, ens demostren que ja fa 75.000 anys que l'home va pensar en adornar el seu cos amb elements externs a la seva pròpia naturalesa.

Segons diuen els arqueòlegs i historiadors, aquesta troballa representa la prova més antiga del pensament simbòlic de l'home. De fet l'espècie humana sempre ha tingut un desig quasi instintiu d'adornar-se, i per mitjà de la joia ha volgut explicar, significar i transmetre moltes coses. Les joies sempre han tingut una vida molt llarga, són peces que poden passar de pares a fills de genereació en generació, el valor que en si ja té el seu material si pot afegir a més el sentimental. La joia és molt més que la "peça preciosa" que defineix el diccionari.

Avui la joia és, aquell objecte portàtil, d'us individual i de petit format, realitzat generalment amb metalls nobles als quals s'hi poden afegir gemmes, esmalts i pintures a més d'altres matèries orgàniques i inorgàniques. La joia té la funció ornamental per a la persona seguint determinades pautres estètiques i participa de valors comuns al món de l'art.


El taller

A l'Anhel estem especialitzats en el disseny d'avantguarda, i treballem amb una varietat de dissenyadors i joiers tant catalans com de l'estranger.

Fem joies per encàrrec i fem realitat aquells dissenys que ens porta el client. Les nostres peces estan realitzades en or, plata, or blanc La botiga taller permet la visió del procés de realització de diferentes peces, trobareu joies creades al propi taller i joies de varis autors d’estil avantguardista, en les que la elaboració artesanal i el disseny s’uneixen per generar la complicitat de qui dona vida a la joia: la persona que la porta.

Taller anhel